Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tror på byggboom trots finanskris

Trots lågkonjunktur och finanskris räknar Krokoms Golfklubb med att byggboomen fortsätter i Sandnäsets Sjöstad utanför Dvärsätt.

Annons

– Nu är det dags att dra igång andra etappen. I detta område finns plats för 77 bostäder, säger Christer Norling, golfklubbens intendent.

Detaljplanen har vunnit laga kraft. Det handlar om 20 bostadsrättslägenheter, tomter för 35 radhus och 22 villor samt en marina vid Storsjön.

Men till skillnad från Sandnäsets första etapp ska inte golfklubben ansvara för utbyggnaden av vatten och avlopp, vägar, gatlysen och annat.

– Vi tänker sälja marken till en exploatör. Och jag är helt övertygad om att försäljningen är klar inom en mycket snar framtid. För förhoppningen är att området ska börja exploateras redan till sommaren.

Golfklubben ska använda pengarna från försäljningen till att betala tillbaka banklån.

I Sandnäsets första område finns 31 tomter. Av dessa har golfklubben sålt 25.

Det var meningen att gångbron över E 14 som ska förbinda golfbanan med den nya golfrangen och övningsbanan skulle byggas redan för två år sedan.

– Men efter alla förseningar kommer bron att vara på plats i början av juni. Vägverket har äntligen godkänt våra ritningar. Arbetet med fundamenten börjar efter påskhelgen.

Bron, 25 meter lång och 5,80 meter hög, beräknades kosta 1,8 miljoner kronor. Nu blir den 700 000 kronor dyrare.

– Det är pengar som golfklubben måste låna, säger Christer Norling.

Krokoms kommun har tidigare beviljat golfklubben ett lån på 1 miljon kronor till brobygget.

Precis som alla andra golfklubbar drabbas även Krokoms Golfklubb av medlemsras. På tre år har antalet medlemmar minskat från 6 000 till 3 500.

– Vi tappar distansmedlemmar. Däremot ökar de närboende medlemmarna. Vi har i dag runt 500.

Christer Norling säger att golfklubben nu måste se över alla kostnader.

– Visserligen är det ekonomiska läget tufft. Men det är absolut ingen kris för klubben.