Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trött på aggressiva cyklister

Den nya trenden att cykla vintertid är ju perfekt både för miljö och hälsa, det håller jag med om.

Men jag är innerligt trött på det nya fenomenet aggressiva cyklister, oftast 70-talister av manligt kön, som trampar på i höga farter (i sin iver att slå nytt personligt rekord på väg till jobbet ..?).

Det finns tydligen en oskriven regel som säger att en cyklist får använda båda sidor av en gång- och cykelbana beroende på hur det är skottat eller grusat, men ve den gångtrafikant som viker av ett steg på fel sida av samma orsak! Då får en cyklist tydligen spotta ur sig giftiga kommentarer och osa eder i farten.

Jag funderar på att tala allvar med yngste sonen, som precis börjat gå hem själv från skolan, och förklara att det är lika viktigt att se sig för på gångbanan som när han ska korsa en gata, för annars kan han bli överkörd av en arg cyklist.

Kan vi kanske visa lite mer tolerans och respekt därute? Vi som promenerar har också rätt att vistas på gång- och cykelbanan, och vill du susa fram som en blådåre på din cykel, då kanske du får välja andra vägar.