Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trycket ökar mot Draxtenokratin i Bräcke

Utslaget efter kommunvalet i Bräcke är tydligt. Väljarnas besked till Theresa Flatmo (C): "Vi vill ha förändring – NU!"

Mer än varannan centerväljare har kryssat Theresa Flatmo och hon samlar därmed 734 röster i kommunen. Det är 64 procent av Centerpartiets väljarkår. Den utgången är klar efter att den slutgiltiga rösträkningen till Bräckes kommunval avslutats.

Efter väljarnas tydliga besked vore det ett gyckelspel från Centerpartiet i Bräcke om inte Flatmo tar över partiets ledarskap i kommunen.

Theresa Flatmos personvalskampanj har handlat om att granska Bräcke kommuns avtal och affärer med Folkets hus.

Ett krav ledarsidan backar upp. Tidigare avslöjade jag på ledarsidan att kommunen ökat sina inköp från Folkets hus med sex miljoner kronor på fyra år. Ett agerande jag då beskrev som ofattbar och oförsvarlig gentemot skattebetalarna.

Nu väljer Länstidningens ledarskribent Tord Andersson att ansluta sig till kravet om att relationen mellan Bräcke kommun och Folkets hus måste granskas. Visserligen med avvaktande förtroende inför de uppgifter som tidigare presenterats. Han skriver:

"Är det en kommunpolitisk skandal vi skymtar här, eller en politiskt iscensatt konspiration?

Vi måste få veta. Vem granskar?"

Men uppgifterna jag tidigare presenterat om den skyhöga ökningen av inköp från Folkets hus är offentliga handlingar. Är man intresserad av att granska äktheten i dessa så kan man kontakta Bräcke kommuns ekonomikontor.

Trycket ökar nu mot Draxtenokratin i Bräcke kommun som riskerar att falla. Allt beror på om Centerpartiet lyckas förhandla fram en hållbar koalition.

Men en sak är säkert: Om Draxtenokratin överlever så kommer kommunledningen få ett helvete med Flatmo (C) som oppositionsråd i fyra år.