Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tryggare äldreomsorg med enhetlig tillsyn

Vi har länge sett en utveckling mot att gränserna för vad som är socialtjänst och hälso- och sjukvård allt mer suddas ut.

Annons

Många har ”fallit mellan stolarna” när vårdkedjan har brustit och socialtjänsten och landstinget inte samordnat sina insatser kring äldreomsorg, stöd till personer med funktionshinder, psykiatrisk vård, missbrukarvård eller barn- och ungdomsvård.

Äldreminister Maria Larsson föreslår därför att tillsynen över socialtjänsten och hälso- och sjukvården ska slås samman. Det ger en mer enhetlig och förutsägbar tillsyn som utgår från samma bedömningsgrunder över hela landet för verksamheter som alltmer involveras i varandra. Vi vet också att tillsyn sker mycket sällan och kommunerna inte alltid rättar sig efter den kritik de får. Nu kommer Socialstyrelsen, från och med nästa år, att kunna stoppa verksamheter som inte sköter sig. På så sätt ökar vi tryggheten, inte minst för dem som får äldreomsorg.

, ordförande Kristdemokraterna Jämtland/Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel