Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trygghet och värdighet på ålderns höst

Sverigedemokraterna arbetar för ett Sverige som ska vara världens tryggaste land att åldras i. Ett land där alla äldre ska ha en värdig och meningsfull tillvaro.

Ett land där äldres arbetsinsatser värderas och respekteras. Ett land där alla äldre ges den vård och den omsorg man har behov av.

Som ett första steg mot ett ännu bättre Sverige vill vi i detta avseende bland annat arbeta för att få igenom följande förändringar:

Ett slopande av pensionärsskatten och en kraftig höjning av garantipensionerna.

De dåliga ekonomiska villkor som många äldre tvingas leva under är inte värdigt ett välfärdsland som Sverige.

Vi vill anslå betydande medel för att redan under nästa mandatperiod kunna avskaffa skillnaden i beskattning mellan pension och lön och för att kunna förbättra levnadsvillkoren för de äldre, ofta kvinnor, som har lägst pension.

En matreform för våra äldre med syftet att ge så många brukare inom äldreomsorgen som möjligt chansen att varje dag få nylagad, välsmakande och näringsrik mat, samt införandet av en lagstiftning som säkerställer att de äldres mat i likhet med skolbarnens mat skal uppfylla vissa grundkrav gällande näringsinnehåll och kvalitet.

Minskad underbemanning inom välfärden samt förbättrad privatekonomi och kompetensutveckling för den enskilde arbetstagaren genom införandet av ett stimulansbidrag till kommuner och landsting med syftet att göra det möjligt för alla ofrivilligt deltidsarbetslösa inom offentlig sektor att gå upp till heltid.

Peter Johansson (SD)

Jämtland/Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel