Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff början för Alx - problem med bilen

Alx Danielsson fick inte någon drömöppning på fredagens testkörning. Bilen som han tävlar med strular.

Annons

Problemen började egentligen förra helgen. Föraren som då rattade Alx bil krockade under en tävling. Bilen gjordes körbar igen, men efter tre varv sprängdes motorn.

– Sen kom bilen upp hit med ny motor. Då var den inte provkörd över huvud taget, då var den bara hopsatt. Första provkörningen skulle bli testet nu och då funkar inte kopplingen. När jag släpper den så slirar den bara, så jag kan inte gasa, säger Alx.

– Så till kvalet fick de inte dit lådan, fortsätter Alx som trots allt tog ett par vändor runt banan, om än i mycket låg hastighet.

– Jag tuffade runt några varv, men jag kan inte använda mer än fem procents gas för då smäller det.

Än är dock inte hoppet slut, och han tror att bilen ska hinna bli startklar till dagens tävlingslopp i Camaro Cup i Airport Race.

– Ja, det är nog oundvikligt att jag är med. Men jag har fortfarande inte kört banan och vi har inte testat bilen. Vi har inte hunnit gjort någonting, säger en märkbart irriterad Alx vars team nu missat dyrbar tid som kunde ha fokuserats på att optimera bilens inställningar.

– Det kan inte bli bra hur man än gör. Däremot kan man försöka köra om många bilar, menar Alx, som om han ställer upp i dagens tävlingar kommer få starta sist.