Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff debut för Nerpin på Kreta

Frösötjejen Therese Nerpin misslyckades att nå Europatouren vid kvalet på Kreta. 18-åringen slutade på 60:e plats.

Kvalet, ingående i Access Series, har samlat totalt cirka 300 spelare som i november ska göra upp i ett flertal gallringar i Grekland (Kreta) och i Marocko.

Kvalspelet är upplagt så att hälften av spelarna försvinner efter den första tävlingen. Sedan minskas antalet successivt tills det bara återstår 30 spelare.

De bästa av de som missar att få licens till Europatouren får som plåster på såren en plats i undertouren, Access Series.

Kvalet på Kreta hade samlat 68 spelare, varav flera svenskor. Therese Nerpin gjorde debut i så här pass stora sammanhang och var förstås ett oskrivet kort.

Hon kom ifrån tävlingen med godkänt betyg. Första dagen/rundan var bäst. Där hade hon 77 slag vilket gav en 49:e plats. Dag 2 var tuffare och med sina 81 slag rasade Nerpin elva placeringar.

Therese gick i mål på 60:e plats (77+81 slag). Det var tio fler än Laura Murray, Skottland, som var sist av de 25 som klarade cuten.

– Det var oerhört kul att spela, men banan var mycket svår. Den liknar ingenting jag spelat förut. Slog man snett var det jobbigt att rädda upp det. Tots det mindre bra resultatet är jag ändå nöjd med veckan på Kreta. Jag har fått lära mig mycket nytt som kommer gynna mig framöver, säger Therese.

Målet är kunna fortsätta att spela dessa tävlingar och få erfarenhet på Europanivå.

– Jag vill veta hur det går till på de större tävlingarna för att kunna lägga upp en plan för nästa år.

Nerpins nästa uppgift är att tillbringa åtta dagar på Irland där hon ska hårdköra med nye tränaren, irländaren Geoffrey Loughrey.

– Jag vill komma i bästa form till Marocko, där jag ska tävla i slutet av november, menar Therese.