Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff ekonomi för Jämtland – som ställer in gala

/

Jämtland Basket brottas med en tuff ekonomi och kommer att göra ett klart negativt resultat i år. Klubben ställer dess- utom in basketgalan 18 april.
– Vi satsar på en gala i höst i stället, säger ordförande Annelie Bengtsson.

Annons

Jämtland är mitt inne i en intensiv jakt på nya intäkter. April och maj månad behöver ge ett mycket bra utfall om inte bokslutet till årsmötet i juni ska visa riktigt röda (negativa) siffror.

Konjunkturnedgången drabbar Jämtland på flera sätt. En del sponsorer har hoppat av och arbetetet med att hitta nya och fler sponsorer och inkomstkällor skulle kunna gå bättre.

– Vi kommer att göra en massa saker i april för att dra in pengar. Vi har det jobbigt ekonomiskt och det blir ett tufft bokslut, men jag gissar att alla ligaklubbar kommer att få det tufft. Jag tror att många klubbar är mer drabbade än Jämtland. säger Bengtsson.

Peter Johansson berättar att läget kärvar även för övriga tio ligaklubbar.

– Vi hade ett klubbdirektörsmöte i Stockholm förra veckan och det är tufft för alla. Det som vi alla var eniga om var att spelarlönerna måste minska, troligen flera säsonger i rad.

– Spelarna behöver också inse att det inte alltid går att få heltidskontrakt utan att de måste ta ett jobb vid sidan om. Min bild är också att det kommer att ta längre tid innan klubbarna skriver kontrakt med sina spelare.

Jämtlands herrlag har i dag två spelare under kontrakt; Andrew Mitchell och Stefan Hellgren.

Jämtlands tuffa läge beror inte på att klubben varit släpphänt med pengar.

– Nej, vi håller igen och har också ändrat i resor för att det ska bli billigare. Vi har åkt tåg och buss. Men vi både gasar och bromsar. Den här säsongen har vi satsat på flera sätt, bland annat på heltidscoacher vilket vi sett framgångar på, inte minst på herrsidan.

vad Annelie och Jämtland tvingas göra vad gäller basketgalan 18 april.

– Vi insåg att den låg i påskveckan då många är bortresta, samtidigt som vi redan nu hade för få anmälda. Men vi vill verkligen göra något rejält för basketfamiljen och planerar en återkommande gala, med start i höst i stället.

Basketgalan var kopplad till det upprop om stödmedlemskap som Jämtland nyligen gått ut med. Privatpersoner har möjlighet att för 1 000 kronor stötta klubben samtidigt som de får ett stödmedlemskap. Och även om det börjat ramla in en del medlemskap, behövs ännu fler.

Den kanske viktigaste framtidsfrågan för Jämtland är att lösa arenafrågan.

– Arenafrågan är jätteviktig för att vi ska kunna få framgång, intygar Annelie Bengtsson.

Mer läsning

Annons