Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff kväll för Jämtland

Jämtland Basket åkte på en ny, rejäl förlust i kväll.
97–71 slutade det mot LF.

Annons

På nytt var Jämtland inte i närheten av seger. Hemmalaget LF från Luleå var minst numret större och kunde vinna med 97–71.

Matchen avgjordes definitivt i tredje perioden. Missar, tappade bollar och en osportslig foul av Tyler Peters gjorde att siffrorna snabbt rann iväg när LF samtidigt som hade väldigt bra utdelning från distans. LF vann perioden med 32–17.

Guardspelet och skyttet var två stora skillnader mellan lagen. LF landade på 8/16 i trepoängsskyttet trots att man slog av tydligt på takten mot slutet. Jämtland stannade på 2/10.

I de två första perioderna fanns det fler positiva detaljer. Till exempel i insidespelet, där unge jätten Mattias Markusson satte färg på matchen.

Markusson hade 10 poäng i paus och tillsammans med Trevor Gruis hade de både centrarna 22 av Jämtlands totalt 33 poäng i paus. Markusson slutade på 16 poäng och fick något av sitt genombrott i Basketligan.

Matchen mot LF kan följas på Basketförbundets hemsida där de har resultat- och statistikuppdatering direkt.