Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff kvartsfinal i Uppsala

Östersunds Jeet Kune Do Klubbs Lars-Olov Larsson var seedad i lottningen av Uppsala Nogi Open i BJJ.

Annons

Nogi som står för Brasiliansk Jiu-Jitsu utan dräkt. ÖJKaren gick in i turneringen först i kvartsfinal. Där fick han hårt motstånd av Föreningen Hilti Fightcenter Uppsalas Per Adolfsson som hade nått kvartsfinalen efter seger mot Västerås Fightcenter IFs Daniel Gordin på WO.

Matchen som går i en rond à 6 minuter startades offensivt av Lars-Olov som var först att gå till attack. Efter cirka en minut fick dock Adolfsson in en nedtagning på Lars-Olov genom en så kallad single leg takedown vilket resulterar i en 2–0-ledning för Uppsala.

Dock kunde siffran han blivit ännu större om inte Lars-Olov hade fångat honom i sin guard (mellan benen). Följande minuterna blev en kamp från ryggläge för Lars-Olov. Uppsalas Per försöker hela tiden att passera (ger 2 poäng) Lars-Olovs ben till bättre position och lyckas 3.20 in i matchen med just det till att nå en position sittandes på mage på Lars-Olov. Detta ger Adolfsson 4 poäng.

Lars-Olov vägrade dock att ge upp utan krigade vidare. Dock hade Uppsala fått klart övertag i matchen efter att ha bibehållit dominant position (topp) ända sedan 3.20. Per tog ytterligare fyra poäng genom att lyckas ta sig till Lars-Olovs rygg och där etablera position (position ska hållas i 3 sekunder kontrollerat för poäng).

Per utökade ledningen åter vid 4.15 genom att sätta sig på Lars-Olovs mage (mount). Per hade nu så bra läge att han gick för avslut (att få motståndare att ge upp genom ledbrytning eller strypning). Lars-Olov insåg att tiden började ticka och att han var tvungen att förbättra sin position för att kunna utjämna i poäng.

En kombination av dessa ingredienser och ett misstag från Lars-Olov när han efter flyktförsök (escape) vid 4.28min av matchen exponerade sin högerarm och gav Per armbågsbrytning (armbar) vilket gav ÖJK-förlust på avklapp efter 4.54min.

Bara hem och nöta vidare mot nästa tävling .