Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff kvartsfinal i Uppsala

Östersunds Jeet Kune Do Klubbs Lars-Olov Larsson var seedad i lottningen av Uppsala Nogi Open i BJJ.

Nogi som står för Brasiliansk Jiu-Jitsu utan dräkt. ÖJKaren gick in i turneringen först i kvartsfinal. Där fick han hårt motstånd av Föreningen Hilti Fightcenter Uppsalas Per Adolfsson som hade nått kvartsfinalen efter seger mot Västerås Fightcenter IFs Daniel Gordin på WO.

Matchen som går i en rond à 6 minuter startades offensivt av Lars-Olov som var först att gå till attack. Efter cirka en minut fick dock Adolfsson in en nedtagning på Lars-Olov genom en så kallad single leg takedown vilket resulterar i en 2–0-ledning för Uppsala.

Dock kunde siffran han blivit ännu större om inte Lars-Olov hade fångat honom i sin guard (mellan benen). Följande minuterna blev en kamp från ryggläge för Lars-Olov. Uppsalas Per försöker hela tiden att passera (ger 2 poäng) Lars-Olovs ben till bättre position och lyckas 3.20 in i matchen med just det till att nå en position sittandes på mage på Lars-Olov. Detta ger Adolfsson 4 poäng.

Lars-Olov vägrade dock att ge upp utan krigade vidare. Dock hade Uppsala fått klart övertag i matchen efter att ha bibehållit dominant position (topp) ända sedan 3.20. Per tog ytterligare fyra poäng genom att lyckas ta sig till Lars-Olovs rygg och där etablera position (position ska hållas i 3 sekunder kontrollerat för poäng).

Per utökade ledningen åter vid 4.15 genom att sätta sig på Lars-Olovs mage (mount). Per hade nu så bra läge att han gick för avslut (att få motståndare att ge upp genom ledbrytning eller strypning). Lars-Olov insåg att tiden började ticka och att han var tvungen att förbättra sin position för att kunna utjämna i poäng.

En kombination av dessa ingredienser och ett misstag från Lars-Olov när han efter flyktförsök (escape) vid 4.28min av matchen exponerade sin högerarm och gav Per armbågsbrytning (armbar) vilket gav ÖJK-förlust på avklapp efter 4.54min.

Bara hem och nöta vidare mot nästa tävling .