Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa hamburgare med rostad potatis

Dagens middagstips.

Annons

4 personer

35 minuter

500 g ren nötfärs

1 msk lökpulver

1 tsk konc. kalvfond

1/2 tsk torkade chiliflisor

1 tsk salt

1–2 msk vetemjöl

rapsolja

Till dressingen:

1 dl hackad röd paprika

1 dl hackad rödlök

1 vitlöksklyfta

1 dl chilisås på tomatgrund

2 msk rapsolja

salt

Att äta till:

4 hamburgerbröd

4 rejäla skivor ost

isbergssallad

skivad tomat

10–12 medelstora potatisar av fast sort

Gör så här:

1. Finhacka röd paprika och rödlök till dressingen. Blanda i riven vitlök, chiliflisor, chilisås, 2 msk olja och salt. Tvätta och dela potatisarna i klyftor på längden. Lägg klyftorna i långpanna och ringla över olja. Salta. Rosta potatisarna i 225 graders ugn i 15–20 minuter.

2. Arbeta samman nötfärs med lökpulver, fond, chiliflisor och salt. Avsluta med vetemjöl i omgångar så att färsen binds samman. Forma fyra rejäla hamburgare.

3. Stek hamburgarna i rapsolja, cirka 3 minuter per sida. Mot slutet läggs osten ovanpå burgarna. Öppna och rosta hamburgerbröden i ugn. Grunda med sallad och skivad tomat, därefter kött, ost, dressing och bröd.