Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuffa hamburgare med rostad potatis

Dagens middagstips.

4 personer

35 minuter

500 g ren nötfärs

1 msk lökpulver

1 tsk konc. kalvfond

1/2 tsk torkade chiliflisor

1 tsk salt

1–2 msk vetemjöl

rapsolja

Till dressingen:

1 dl hackad röd paprika

1 dl hackad rödlök

1 vitlöksklyfta

1 dl chilisås på tomatgrund

2 msk rapsolja

salt

Att äta till:

4 hamburgerbröd

4 rejäla skivor ost

isbergssallad

skivad tomat

10–12 medelstora potatisar av fast sort

Gör så här:

1. Finhacka röd paprika och rödlök till dressingen. Blanda i riven vitlök, chiliflisor, chilisås, 2 msk olja och salt. Tvätta och dela potatisarna i klyftor på längden. Lägg klyftorna i långpanna och ringla över olja. Salta. Rosta potatisarna i 225 graders ugn i 15–20 minuter.

2. Arbeta samman nötfärs med lökpulver, fond, chiliflisor och salt. Avsluta med vetemjöl i omgångar så att färsen binds samman. Forma fyra rejäla hamburgare.

3. Stek hamburgarna i rapsolja, cirka 3 minuter per sida. Mot slutet läggs osten ovanpå burgarna. Öppna och rosta hamburgerbröden i ugn. Grunda med sallad och skivad tomat, därefter kött, ost, dressing och bröd.