Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tufft att ordna bussar till alla

Åre kommun struntar inte i Mattmar. Men pengarna räcker inte till för alla. Det menar Magnus Dahlin som arbetar med kollektivtrafikfrågor.

– Vi har verkligen inte gett upp även om enskilda ungdomar i Mattmar tycker det.

De som bor mellan Mörsil och Duved har sedan några år tillbaka fått mer frekvent busstrafik under vardagar. Under helgerna är resenärerna hänvisade till tåget.

Mattmarborna hör inte till dem som fått ökad kollektivtrafik, utan snarare minskad. Det beklagar Magnus Dahlin. Förklaringen är att pengarna inte räcker till att ha bra förbindelser i alla orter.

– Jag är kollektivtrafiken bästa vän. Men vi har inte en slant till allt. De är skittufft, säger han.

Det är Årecentern som arbetet för förbättrad kollektivtrafik. Daniel Danielsson (C) känner dock inte till att Mattmarbornas situation. Spontant tänker han att busstrafiken från Hallen ska ses över så att även Mattmarborna kan få förbättrad busstrafik.

– Det bästa vore väl om de fick tillbaka perrongen. Det är något som man absolut kan jobba för, säger han.

Mörsil fick ju tillbaka sitt tågstopp och det borde inte vara helt omöjligt att tågen stannar i Mattmar.

Kommunen får nästa år betala tre miljoner kronor extra för att kunna behålla nuvarande kollektivtrafik. Det är därför svårt att öka utbudet när det är svårt att kunna behålla nuvarande kollektivtrafik.

Danielsson tror att det kan vara svårt att förlänga busslinjen som i dag stannar i Mörsil.

– Men vi ska absolut titta på det, lovar Daniel Danielsson.