Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tufft besked för Mankell

Ett plågsamt diskbråck visade sig vara en elakartad cancertumör i nacken. Författaren har även fått besked om en tumör i vänster lunga. Det skriver han i en krönika i Göteborgsposten.

Strax efter nyår åkte Henning Mankell till en ortoped i Stockholm som tidigare behandlat honom. När han återvände till Göteborg en dag senare gjorde han det med en allvarlig cancerdiagnos. Det berättar han i en krönika i Göteborgsposten i dag.

Några dagar senare fick han det "svart på vitt" på Sahlgrenska sjukhuset.

"Det var allvarligt: Jag hade en tumör i nacken och dessutom en tumör i vänster lunga. Därtill fanns aningar om spridning på andra ställen i kroppen.", skriver Mankell i sin krönika.

Författaren, som tillbringade uppväxten i Sveg, skriver att "Ångesten är mycket stor, även om jag i stort kan hålla den under kontroll."

Tidningen har varit i kontakt med Henning Mankells presskontakt som låter hälsa att han inte ger intervjuer i dagsläget. Men han kommer att skriva om sin kamp mot sjukdomen.

"Men jag tänker skriva ur livets perspektiv, inte dödens. Jag kommer att göra det med ojämna mellanrum i GP. Jag börjar nu.", avslutar Henning Mankell.