Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tufft kval för Nerpin

Mellansteget till Europatouren ligger två dagars spel och 40 placeringar upp för Therése Nerpin. Klarar hon kvalet får hon spela på söndag, då det avgörs vilka som spelar Europaspel nästa år.

Efter andra tävlingsdagen i Marocko ligger länsgolfaren Therése Nerpin på plats hundra. Det fem dagar långa kvalet till Europatouren kan ge en biljett till Europaspel, men då krävs att Nerpin spelar upp sig till de 60 bästa de närmaste två dagarna för att klara gränsen till vidare spel på söndag.

– Det är möjligt att det går, helt klart. Jag hoppas på det, säger Therése Nerpin på telefon från Marrakesh.

Hon känner att spelet finns där men att det inte riktigt räcker. Onsdagens runda började riktigt bra men på andra halvan av banan tappade hon en del.

– Det höll bara inte hela vägen. Det var väl samma sak idag också, jag lyckas inte hålla ihop det hela vägen, säger hon.

Efter torsdagens spel slutade Therése Nerpin på samma score som efter onsdagstävlingen. 120 spelare tävlar om att klara kvalgränsen, cutten, efter fyra dagars spel. Hälften går vidare till spel på söndagen, där det avgörs vilka 30 av de 60 som kommer att få spela på Europatouren.

Trots den pressen känner Nerpin att hon är fokuserad och hon är taggad på vidare spel. För att klara kvalgränsen till söndagen krävs att hon går under par på minst en av de kommande två dagarnas tävlingar.

– Det krävs två riktigt bra rundor. Jag gör mitt bästa så får vi se. Just nu ligger jag i cutten på plus fyra och jag skulle gissa att det hamnar på plus åtta. Det känns ändå som att jag har spelet för det, säger Therése Nerpin.

Det största problemet i spelet har varit avsluten medan resten av spelet har suttit fint.

– Jag tycker att jag spelar bra, idag tyckte jag att jag spelade jättebra men jag puttade inte bra, fortsätter hon.