Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tufft motstånd för Ås

Ås mötte topplagen Ängby och Team Mälarenergi i de sista elitseriematcherna före jul.

Team Mälarenergi har gått genom norra elitserien utan att tappa poäng och skuggas i tabellen av just Ängby.

Ås förväntade sig därför inte några poäng i helgens matchande. Det blev också dubbla förluster där den enda matchen vanns mot Ängby av finskan Anna Kirichenko.

Emelie Fitzgerald och Chloe Thomas var övriga spelare denna dag och de blev segerlösa.

– Vi visste att vi hade de tuffaste lagen kvar till slutet. Det är ändå lite trist när spelet inte riktigt stämmer, säger Ås ledare Anna-Carin Larsson.

Ås slutar sexa av åtta lag i den erkänt tuffa norra serien.

– Det är ungefär vad vi hade trott på innan, men vi har stått upp och gjort bättre matcher än vi trodde. Exempelvis när vi tog poäng mot Spårvägen.

Efter nyår blir det spel i Elitserien B, med start 10 januari. Där handlar det dels om att klara sig kvar i högsta serien, men det finns även en morot i att de två bäst placerade lagen får spela slutspel.

Där får Ås klara sig utan Michelle Quach. Hon har haft en stor roll i laget de senaste säsongerna, men har i höst varit fyra och spelat sparsamt.

Nu har hon flyttat och bytt jobb och väljer att kliva av elitseriesatsningen. Därför tittar Ås på möjligheterna att värva.

– Vi har eventuellt en ryska på gång in, säger Anna-Carin Larsson, vars lag får ett sammandrag på hemmaplan efter nyår.

Det handlar om helgen 7–8 mars, då fyra elitserielag kommer till Jämtkrafthallen i Ås.