Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tufft och vackert i Åre Bike Challenge

I helgen genomfördes nordens troligen vackraste cykellopp, Åre Bike Challenge. I vackert väder och tuff motvind kämpade ett hundratal cyklister mot målet i Åre. Cyklisterna fick trampa rejält uppför de tunga stigningarna.

Tävlingen genomfördes med tre olika distanser, 210 kilometer med start i Trondheim, 120 med start i Hegra och 60 med start i Storlien.

Den långa distansen bjöd på två rejäla stigningar, dels från Hommelvik upp mot Selbu, dels från Meråker upp till Storlien där även ett tufft bergspris hägrade för cyklisterna. Mellandistansen fick också känna på den tuffa stigningen mot Storlien och för samtliga cyklister var dessutom vinden en rejäl utmaning.

– Idag fick vi ingenting gratis, kommenterade en trött cyklist vid depån vid tullstationen i Storlien.

Över den längsta distansen segrade Jepp Webb, Stjördals Blink, på herrsidan. Tvåa blev Erik From från Umeå och Eirik Solem, Eide IL blev trea. Bland damer segrade Maud Steneberg Gimonäs CK som även imponerande med en 19:e plats totalt. Elvira Gidlöv, Östersunds CK cyklade in som tvåa i målet i Åre.

– Banan är fantastisk, både utmanade och allsidig samtidigt som det går i en otroligt vacker miljö, sa Jeff Webb, Stjördals Blink, efter målgången.

Maud Stenberg, Gimonäs CK var mycket nöjd med loppet:

– Nästa år tycker jag alla män som cyklat ska se till att ta med sig flickvänner, fruar och andra klubbmedlemmar till detta arrangemang. De kommer inte att bli besvikna.

I mellandistansen med start i Hegra utkristalliserades en tremannagrupp ganska tidigt i backarna efter Meråker där Nils-Göran Sundberg Jämtkraft, drog det längsta strået, Snabbaste kvinna här var Sofie Nylén, Bandhagen.

Cyklisterna från Storlien slapp de värsta stigningarna under sina 60 km, men istället hade de en ljum men dock rejäl motvind att tampas mot. Här segrade Tom Idar Kvam, Luster SK och Erika Dahlin, Statkraft Sverige.