Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tufft väder kommer in från Grönland

Den som gillar hård vind, regn och blötsnö har en del att se fram emot i morgon. SMHI varnar för mycket hård vind i fjällen, kuling längs hela kusten och mycket lågt vatten i Öresund.(TT)

Ett stort lågtryck, som kommer från trakten av Grönland, drar under natten in västerifrån över Sverige. Hela landet väntas få nederbörd på onsdagen - i söder mest som regn, längre norrut mest som snö.

Men i Jönköpings län räknar SMHI med att det kan komma cirka fem centimeter blötsnö från natten till mitt på dagen. En varning av klass 1, som är den mildaste, har utfärdas.

Klass 1-varningar har också lagts för mycket hård vind, med snöfall och dålig sikt, i hela fjällområdet från Dalarna och norrut.

Samtidigt varnas för kuling till sjöss runt hela Sveriges kust, i väster främst under tisdagskvällen och natten, i öster under natten och onsdagen.

Vinden påverkar också havsvattnet. I Öresund och sydvästra Östersjön har SMHI utfärdat en skarpare varning, av klass 2, för mycket lågt vattenstånd under onsdagen. Vattenytan väntas, åtminstone kortvarigt, ligga mer än en meter under medelvattenståndet.

En klass 2-varning läggs när vädret kan medföra fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner.