Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tukan stulen från Universeum

Tocotukanen Georgina saknas i regnskogen på Universeum i Göteborg. Stölden upptäcktes i lördags och trots tips har fågeln inte kommit till rätta.

Det var vid den dagliga inräkningen av fåglarna i regnskogen som djurvårdare på vetenskapscentret upptäckte att Georgina var borta.

– Troligen har någon lockat ned henne i en väska eller ryggsäck och sedan lyckats bära ut henne, säger Jan Westin, vetenskaplig ledare och zoolog på Universeum, till TT.

Händelsen har polisanmälts. Georgina, med stor gul näbb, är ring- och chipmärkt och därför svårsåld i Sverige. Priset för den här typen av fågel ligger på minst 100 000 kronor plus importkostnader.

– Kanske är tanken att ta henne ut ur landet men vi hoppas innerligt att vi får tillbaka henne. Hon kräver speciell skötsel vilket jag hoppas den som tagit henne vet, säger Westin.