Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tullus tog stafettguldet

Tullus lag 1 knep stafettguldet efter viss dramatik.

– Det hände ju ganska så mycket på slutet, sa Peppe Femling som dock hade kopplat greppet på Östersunds Biathlons slutman Magnus Jonsson strax innan upploppet.

Henrik Fristedt gjorde sitt på startsträckan och med Christofer Erikssons starka upphämtning på mellanakten var det dukat för en rafflande avslutning.Men när Femling kom in för att skjuta sitt första liggande så häxade det ganska rejält. 

– Man kan ju lugnt säga att det inte gick som jag planerat där. Rena katastrofen att dra på sig två straffrundor trots tre extraskott, suckade Peppe.

Anundsjös Roger Kristoffersson sköt fullt och kunde sticka ut med en ledning på 25 sekunder till Femling och Magnus Jonsson som kom snabbt bakifrån.Men Peppe repade rejält med mod på mellanvarvet och kom heltaggad in till det avgörande stående skyttet. 

– Jag hade en sån jäkla revanschlust när jag kom in till ståskyttet och det vart ju fem rätt ner där samtidigt som Magnus måste ta till ett extraskott.

Jonsson hade nio sekunder fram till bortflyende Femling ut på spurtvarvet och efter halva varvet var han i rygg på Peppe.

– Då tänkte jag att kunde jag bara vara med honom upp på högsta punkten så skulle jag kunna ta det, för jag har ett otroligt självförtroende när det drar ihop sig till spurt.

– Det blev inte enkelt men jag tryckte på med några stavtag innan upploppet började och fick direkt en lucka. Grymt skönt att få ta sitt första seniorguld för det är en otroligt stor skillnad mellan junior och senior.

Bronset gick till Anundsjö där Fredrik Lindström på startsträckan visade världsklass.