Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung förlust för ÖBS

ÖBS fortsätter att leta efter segerreceptet. I premiärmatchen på nya arenan såg det länge ut att bli delad pott, men ett sent mål av Pelle Hanberger gav Umeå vinsten.

Det känns förstås otroligt jobbigt att åka på det där målet, luften gick verkligen ur en, säger hemmatränaren Fredrik Bergström efter 1–2-förlusten.

Umeå öppnade starkast och tog också ledningen tidigt, men efter en trevande start började ÖBS arbeta sig in i matchen.

– Vi börjar spänt, det kan nog ha att göra med att det är första matchen på nya arenan, men sen tycker jag att vi kommer igång bra, säger Fredrik Bergström.

Och efter flertalet kvalificerade chanser kom också utdelningen. Ett fint uppbyggt anfall slutade med att Kalle Karlsson tryckte in en målvaktsretur i matchminut 36.

Minuten senare fick Joel Portinson ett drömläge att ge ÖBS ledningen, men Mikael Mäki i bortamålet parerade skottet.Andra halvlek blev ett ställningskrig där lagen bytte chanser med varandra.

Hos ÖBS var det återigen Joel Portinson som var närmast att spräcka dödläget, men återigen vann Mikael Mäki den duellen.

När matchklockan närmade sig fulltid tydde det mesta på ett oavgjort resultat, men efter en tilltrasslad situation i matchens absoluta slutsekund kunde Pelle Hanberger raka in 2–1 för Umeå.

Trist för ÖBS som annars stod för en bra insats.

– Jag tycker faktiskt vi gör en bra match idag, passningsspelet är bra och vi rullar boll, även positionsspelet fungerar så det känns fruktansvärt tungt att släppa in det där målet, säger Bergström.

Trots noll poäng på fyra matcher ser ändå Bergström positivt på framtiden.

– Det gäller bara att fortsätta jobba, att komma ut på den här arenan känns som ett upplyft och vi börjar hitta mer och mer rätt i det grundspel vi vill spela.