Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung förlust och två allvarliga skador


Tre bjudningar i försvaret och två tillsynes allvarliga skador. Nej, det var inte K/D:s dag när laget åkte på sin tredje raka förlust.


– Det är inte lätt att att vinna om man ger bort mål till motståndaren, säger en uppgiven Tommy Martinsson efter 0–4 förlusten mot Gustafs GOIF.

Första bjudningen kom efter drygt hälften av första halvlek. Ett svag hemåtpass gav Anna Boström fritt fram och efter taffligt målvaktsspel av Christina Dineson kunde hon sätta bollen i nät.

Spelmässigt var annars matchen jämn rakt igenom. K/D var långt ifrån ofarligt och duon Danielle Au och Angelica Häreby var ständigt ett hot. Au med sin fina passningsfot och Häreby med sin snabbhet.

Närmast i första halvlek var just nämnde Au som var en tåspets från en kvittering.

K/D öppnade andra halvlek starkt och vara nära en kvittering. Men istället för jämtländskt jubel blev det en ny käftsmäll. En misslyckad rensning i eget straffområde bäddade upp för Frida Lindgren som inte gjorde något misstag.

Det skulle bara bli värre för K/D. Hanna Lindgren fick på en drömträff utanför straffområdet och Dineson i K/D målet kunde bara titta på.

Den slutgiltiga spiken i kistan sattes av Frida Lindgren i matchens slutskede. Ett misstajmat rensningsförsök på mittplan gav Lindgren ett friläge som hon säkert placerade in.

Det var inte bara misstagen som fick tränare Tommy Martinsson att bli ännu mer bekymrad. Både Sofia Ihrén och Kajsa Stina Lind fick kliva av planen skadade med stora smärtor.

– De blir nog borta väldigt länge. Det såg inte alls bra ut…

Tre gratismål och två allvarliga skador, det måste kännas väldigt tungt?

– Vi är ett orutinerat lag och det syns på misstagen vi gör. Skadorna är inte så mycket att göra något åt, bara jäkligt trist att det händer. Vi gör ändå en bra match spelmässigt och skapar mer chanser än tidigare, nu gäller det bara att sätta dit dem.

Derby mot Ope väntar i nästa match, vad ska ni göra bättre då?

– Ta bort de enkla misstagen och inte stressa i onödan. Sen att fortsätta spela bollen på vårt sätt och göra mål på chanserna, men det kommer, det vet jag.