Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung start för Svegs hockeydamer

Svegs hockeydamer räckte inte till mot Leksand i lördagens premiär av division 1 hockeyn.
– 8-0, det är inte så mycket att säga om det. Men samtidigt, det här är inte det lag som vi ska ha bakom oss när serien är slut, säger tränare Tommy Svensson.

Det märktes tydligt att Leksandsdamerna hade betydligt mer istid och två matcher spelade i benen. Inte minst på resultattavlan. Bortalaget vann med 8-0, en siffra som kunde ha varit mycket högre utan en storspelande Sandra Bååth i målet, nyförvärvet från Nora. Hon motade 71 skott under matchen.

– Hon är jätteduktig. Vi har fått en mycket bra målvakt. Jag tycker också att vårt försvar gör ett bra jobb som ger henne möjlighet att spela ut, säger Tommy Svensson.

I premiärmatchen hade han 14 utespelare och en målvakt, nästan tre hela femmor alltså. En klar förbättring jämfört med förra året då det ibland knappt kom två hela femmor till spel.

– Och då har vi ändå några snoriga näsor. Truppen blir större och större så det känns bra, säger Tommy Svensson.

Trots förlusten så ser han ändå tendenser i spelet som han är nöjd med.

– Vi försöker spela som vi har tänkt oss, hålla i pucken mer, byta sida. Och jag tycker att tjejerna krigar på riktigt bra, säger han.