Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung svensk dag i damernas storslalom – Alphand bästa svenska

Estelle Alphands 18:e plats blev den bästa svenska noteringen i damernas storslalom i Lenzerheide i Schweiz.
Vann gjorde Tessa Worley.
– Jag tycker att det andra åket var lite bättre än det första, men idag var inte min dag, säger Alphand till SVT.

Lördagen bjöd på storslalom för de alpina damerna och för en av de svenska åkarna tog det slut redan i det första åket.

Det då Sara Hector inte tog sig i mål utan körde ur, vilket gjorde att det bara var Estelle Alphand och Frida Hansdotter som tog sig vidare till det andra åket.

Alphand, som var 21:a efter det första åket, körde upp sig under det andra åket, och slutade till slut på en 18:e plats, 3,73 bakom Tessa Worley.

– Jag tycker att det andra åket var lite bättre än det första, men idag var inte min dag. Jag hade ingen bra känsla och fick inte till det. Det blir bättre nästa gång, hoppas jag, säger Alphand

För Frida Hansdotter, som var sjua efter det första åket bara 42 hundradelar från en pallplats, gick det inte alls under det andra åket.

Men efter en miss under det andra åket fick Hansdotter se sig själv rasa genom resultatlistan och blev till slut 21:a, långt från pallen.

– Jag ville verkligen gå för det, men gick lite för rak och blev lite sen. Men så är det ibland. Jag tänkte att jag drar en chansning, men det gick inte riktigt hem, säger Hansdotter till SVT.