Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tungt avbräck för Jämtland

Ett av de unga framtidnamnen lämnar Jämtland redan efter en säsong. Jesper Eliasson har bestämt sig för att bryta avtalet och flytta.

– Beslutet har varit mycket svårt eftersom jag visste redan innan jag flyttade hit att Jämtland vill göra en långsiktig satsning och att jag var en viktig pusselbit i den satsningen, säger 20-årige Jesper Eliasson i ett pressmeddelande.

Han förklarar att han grubblat på det här sedan säsongen var slut och att ett par starka faktorer till sist påverkade hans flyttbeslut var lagets tunga säsong samt hemlängtan.

– Om jag skulle ha stannat ännu ett år så hade det berott på att jag vill vara lojal och inte svika coach, lagkamrater eller Jämtland Basket som alla gett mig ett underbart år. Förlusterna samt avsaknaden av vänner och familj väger över, säger Jesper Eliasson.

Han var en i raden av unga talangfulla spelare som nye coachen Torbjörn Gehrke byggde laget kring. För Jämtland och Gehrke blir det förstås ett tungt avbräck när Eliasson nu väljer att flytta.

– Otroligt tråkigt och det känns som när man som lärare blir av med en av favoriteleverna. Maken till mer sympatisk, snäll och omtänksam person får du leta efter. En underbar lagspelare och lagkamrat. Det blir omöjligt att ersätta Jesper som person och det är nog det som smärtar mest av allt, säger Torbjörn Gehrke.

Han saknar förstås även Jesper Eliassons stora basketkvaliteter med ett snitt på 7,1 poäng och 4,5 returer per match, samt ett starkt skytte där han var fyra i ligan med 62,2 procent på tvåpoängsskotten. Men kanske framför allt ett gediget jobb som inte tydligt syns i siffrorna:

– Hårt arbetande och alltid på rätt plats vid rätt tillfälle för att fånga det avgörande passet eller sno åt sig den där offensiva returen som ingen räknade med. Ett enormt spelsinne och otroligt lättcoachad.

Jesper Eliasson har inte klart med någon ny klubbadress och påpekar att han inte på något sätt ångrar sitt år i Jämtland:

– Det här var min första flytt ifrån hem, familj, vänner och Solna. Jag ångrar definitivt inte flytten och uppskattar att jag fick chansen till denna utmaning och jag är nöjd med att jag både tog och förvaltade chansen helt okej.