Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tungt för länsskyttar i luftpistol-SM

Länsskyttarna nådde inga framgångar i luftpist­ol-SM. Varken Peter Johansson, Östersund, eller Christina Rönngren, A4, nådde final.

Annons

Peter Johansson har normalt kapacitet för final, men var nu långt ifrån. Hans 555 poäng gav 29:e plats av 40 i H3-klassen.

Yngre junioren Christina Rönngren prickade in sitt bästa resultat på ”fel” dag.

– Jag hade hoppats på mer. I juniorklassen fick jag det inte att stämma alls från början och sedan hjälpte det inte att det gick lite bättre, säger hon.

Resultatet 345 i grundomgången är långt från det hon normalt kan prestera. Hon blev sexa i yngre damjuniorklassen.

tog en liten revansch i kamp mot seniorerna dagen efter. Efter att ha fått coachning av sin tränare sköt hon då 361, blev fyra i D2-klassen och var endast två poäng från final.

Med samma skjutning dagen innan hade hon varit i final med god marginal som tvåa.

Helgen i Jönköping kompletterade hon med falling target. Men inte heller där stämde det hela vägen. Efter andraplats i grundomgången så åkte hon ut i kvartsfinal.

Framgångar blev det dock för andra elever på skyttegymnasiet i Strömsund. Emma Nilsson, Sjöormen, tog silver i falling target samt brons i luft-SM och brons blev det där även för Viktor Hoving, Unnaryd.