Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tungt för länsskyttar i luftpistol-SM

Länsskyttarna nådde inga framgångar i luftpist­ol-SM. Varken Peter Johansson, Östersund, eller Christina Rönngren, A4, nådde final.

Peter Johansson har normalt kapacitet för final, men var nu långt ifrån. Hans 555 poäng gav 29:e plats av 40 i H3-klassen.

Yngre junioren Christina Rönngren prickade in sitt bästa resultat på ”fel” dag.

– Jag hade hoppats på mer. I juniorklassen fick jag det inte att stämma alls från början och sedan hjälpte det inte att det gick lite bättre, säger hon.

Resultatet 345 i grundomgången är långt från det hon normalt kan prestera. Hon blev sexa i yngre damjuniorklassen.

tog en liten revansch i kamp mot seniorerna dagen efter. Efter att ha fått coachning av sin tränare sköt hon då 361, blev fyra i D2-klassen och var endast två poäng från final.

Med samma skjutning dagen innan hade hon varit i final med god marginal som tvåa.

Helgen i Jönköping kompletterade hon med falling target. Men inte heller där stämde det hela vägen. Efter andraplats i grundomgången så åkte hon ut i kvartsfinal.

Framgångar blev det dock för andra elever på skyttegymnasiet i Strömsund. Emma Nilsson, Sjöormen, tog silver i falling target samt brons i luft-SM och brons blev det där även för Viktor Hoving, Unnaryd.