Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunt på backsidan i ÖFK – oklar prognos för Mensah

/

Samuel Mensahs knäproblem förbryllar Östersunds FK.
Det i ett lag som redan är kort om försvarsspelare.
– Eventuellt blir det en ny röntgen, säger Frida Eklund i ÖFK:s medicinska team.

Annons

Länets bäste fotbollsspelare 2013 är tillbaka efter två säsonger med Örebro i allsvenskan.

Det har dock inte blivit någon drömstart.

– Han har opererat bägge knän under sin tid i Örebro. Nu när vi ska få in honom i full fotbollsträning har det ena reagerat med svullnad, säger Frida Eklund, och förklarar:

– I det aktuella knäet har han haft både en menisk- och broskskada. Reaktionen kommer inte för att han har vridit till det eller fått någon ny smäll, utan den kommer av belastning. Då måste vi backa och sänka belastningen.

Själv är Samuel Mensah optimist.

– Jag är inte så orolig. Innan lägret i Spanien tittade läkaren på mitt knä och sa att allt verkade bra.

– I Spanien spelade jag mot Hammarby och allt gick bra. Det kändes okej efteråt också. Dagen efter hade knäet plötsligt svullnat upp rejält och jag kunde inte dra upp benet. Men nu går det bra. Titta, inga problem, säger Samuel Mensah på tisdagens träning.

Frida Eklund:

– Vi vill vara försiktiga och göra en ny läkarbedömning, samt eventuellt en ny röntgen så fort som möjligt. Förhoppningsvis blir det några veckor med rehab, måste vi göra ett nytt ingrepp kan det bli mycket längre rehab.

Försvarsskador är inte vad ÖFK behöver. Douglas Bergqvist är sedan tidigare höftopererad och på tisdagsträningen var Bobo Sollander också i rehabgruppen, om än med en lättare känning.

– Det är inte där vi är som bredast just nu, konstaterar assisterande manager Billy Reid.

Han har hållit i träningarna i början av veckan – som har varit tunna på grund av sjukdomar.

– Ja, jag vet inte om vi har fått med oss något hem från Spanien kanske? Graham och flera av spelarna har blivit dåliga. Vi hoppas att de flesta kan vara med på lördag här hemma mot Ranheim, säger Billy Reid.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Östersunds FK, Östersunds IK, ÖDFF eller Jämtland Basket. Ladda ner ÖP:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för LT:s app, Iphone eller Android.

Annons