Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turistbyrå på datorplatta

Turistinformation ska i framtiden presenteras där turisterna finns, och inte bara på turistbyråer. Det är tanken när datorplattor placeras ut på bland annat bensinstationer och restauranger.

Under 2014 ska datorplattor med turistinformation finnas på flera olika platser i länet, som affärer och boendeanläggningar.

Det är Bergs kommun, tillsammans med Södra Storsjöbygdens turistförening, Turistkompaniet i Krokom, Åre kommun, Östersunds turistbyrå och Destination Vemdalen som genomför projektet.

I somras genomfördes en pilotundersökning på några platser runt Storsjön, som föll väl ut.

– Vi fick positiva reaktioner både från gäster och från företagare, säger Fredrik Åström, näringslivsutvecklare i Bergs kommun.

Tanken med surfplattorna är att de ska vara ett komplement till turistbyråerna. Och syftet är inte att ersätta människor med teknik.

– Det digitala är bara ett stöd, mötet med människor är alltid det viktiga. Vi kommer att utbilda personalen i att kunna känna till och rekommendera turisterna vad som finns, säger Fredrik Åström.

Den information som ska finnas på datorplattorna hämtas från samma databas som Jämtland Härjedalen turism använder sig av.