Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turistbyrån vill byta namn – igen

Östersund Turist & Kongress AB vill under 2014 byta namn till Visit Östersund AB.

Tidigare hette det Östersunds Turistbyrå, sedan Östersund Turist & Kongress. Nu är ett nytt namnbyte på gång.

Under 2014 vill bolaget byta namn till Visit Östersund. Det skriver Anna Wersén – som är vd för Östersund Turist & Kongress AB och dess huvudägare Destination Östersund AB – i ett brev till kommundirektören Bengt Marsh.

Motiveringen till namnbytet är att verksamheten inte längre är en kongressbyrå samt att verksamheten inte enbart består av turistbyråtjänster. Anna Wersén skriver också att trenden nationellt är att bolag i branschen heter "Visit" plus ortsnamn. Redan nu profilerar sig bolaget som Visit Östersund, till exempel på hemsidan, och därför vill man omregistrera bolagsnamnet.

I början av 2013 blev det näringslivsägda bolaget Destination Östersund AB majoritetsägare till turistbolaget, med 51 procent. Namnändringen är godtagen av destinationsbolaget, och nu önskas ett godkännande av Östersunds kommun som äger resterande 49 procent.