Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tusentals har läst Angelicas historia

Angelica, 23, bloggade om den misshandel som hon utsatts för.

Nu har tusentals läst hennes inlägg.

– Jag fattar inte vad som hänt, säger hon.

Blogginlägget har spridit sig som en löpeld på sociala medier som Twitter och Facebook de senaste dagarna. I inlägget, som publicerades i lördags, skriver Angelica, 23 år, från Östersund om hur hon under en tid blev misshandlad av sin tidigare pojkvän.

– Jag skrev det mest för min egen skull. Jag ville berätta min historia. Jag hade ingen aning om att det skulle sprida sig så här, säger Angelica.

På tisdagen hade blogginlägget lästs flera tusen gånger. Många har kommenterat inlägget och även hört av sig på andra sätt.

– De flesta vill säga att jag är stark och inspirerande. En del skriver också att de varit med om någonting liknande, säger hon.

Angelica träffade sin pojkvän under en tid när hon bodde i Göteborg. Den fysiska och psykiska misshandeln började tidigt i relationen och pågick i ungefär 1,5 år. En dag fick hon nog och vågade anmäla honom till polisen. Det ledde till rättsliga följder och pojkvännen dömdes för misshandel i tingsrätten.

Efter sina upplevelser har hon flera tips att dela med sig till av andra som är med om en liknande situation.

– Först och främst måste man inse att man förtjänar bättre. Det de här människorna säger, exempelvis att man är värdelös, det måste man förstå att det stämmer inte, säger hon.

I dag säger Angelica att hon mår bra och att hon har bra människor runt omkring sig. Framöver hoppas hon kunna fortsätta mer med skrivandet.

– Jag älskar att finnas där och inspirera folk. Och jag älskar att skriva. Kanske vågar jag göra det mer nu.

Läs Angelicas blogginlägg här http://angelicaomg.blogg.se/