Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(TV finns i Screen9) Lars slogs med tjuvarna

Lars Nilsson är Tångvägens hjälte. Han avbröt tjuvarnas inbrott och gav dem samtidigt en omgång.

– Jag träffade grabben åt Göran som berättade att det var inbrott i deras villa. Jag gick då fram till villan tillsammans med min hundvalp, berättar Lars Nilsson.

Han lämnade hunden utanför och gick därefter in i villan och fick genast syn på de tre inbrottstjuvarna.

– Tjuvarna blev väldigt överraskade när de fick syn på mig och sa till mig att jag inte skulle "lägga mig i". berättar Lars.

– När jag kom in i villan och såg att det var tre tjuvar kändes det lite "jobbigt". Men eftersom jag ändå var där, var jag tvungen att agera. Adrenalinet rann till och tumultet började. Jag fick genast in en smäll på en av de tre. En av dem slet sig loss och stack ut genom ytterdörren. Plötsligt stod jag ensam med två tjuvar, en i vardera armen, men det gick ju inte i längden att klara av båda två på egen hand, säger Lars.

Även den andre tjuven slet sig efter en stunds tumult och försvann ut genom ytterdörren medan Lars och den tredje tjuven fortsatte brottningsmatchen inne i villan. Det gick vilt till. Soffbordet välte och i hallen lossade bland annat ett element.

– Vi fortsatte slagsmålet ute på bron där jag tryckte ner honom över räcket. Jag fick se upp hela tiden för han hade en kofot i handen som han viftade med, minns Lars som till slut tvingades ge upp då han föll så illa på en isfläck ute i trädgården att han inte kunde stå på benet.

Lars Nilsson fick en bra bild av tjuvarna. Han vill inte beskriva dem närmare då polisens utredning fortfarande pågår.

– Jag var skakig i går kväll innan adrenalinet lagt sig. I dag är jag lite stel i benet och öm i knäet, men annars mår jag bra, säger han.

Lars hund insåg allvaret och vek aldrig från husse resten av dagen efter slagsmålet.

– I natt kom han till och med upp och la sig på mig i min säng. Det har han aldrig gjort tidigare.