Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Genialisk framspelning av Zäta räckte inte

Henrik Zetterberg hittar passningsvägar som ingen annan.
Mot Toronto var det dags igen.

Annons

Detroit–Toronto är ett klassiskt möte i NHL mellan två av original six-klubbarna. Ett möte som således även präglas av mycket kamp och prestige. Nattens möte var inget undantag.

Länge var matchen mållös men med bara drygt två minuter kvar av andra perioden fick Henrik Zetterberg tag i pucken vid offensiv blå. Detroitkaptenen sökte någon att spela och med ett diagonalpass tvärs genom hela zonen hittade han fram till en framstörtande Tomas Jurco som sköt direkt. Målvaktsreturen slog sen Gustav Nyquist in i mål.

Fem minuter in i slutperioden kvitterade Toronto genom Phil Kessel och matchen gick till en mållös förlängning. I straffavgörandet var därefter Toronto aningen vassare och lade beslag på bonuspoängen.

Segern var Torontos tredje raka och de hårt prövade fansen i den kanadensiska hockeystaden vågar nu börja drömma om slutspel.

Mitt i strafförlusteländet kan Detroit i alla fall glädja sig åt att det nu står klart att staden inte längre är konkursmässig och slipper tvångsförvaltning.

Se alla resultat, målgörare och statistik