Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Ghoddos närmast segern: "Jag var så säker att jag började fira"

Saman Ghoddos sköt i ribban.
Ken Sema landade själv i stolpen.
– Jag var säker på ett till mål där, säger Saman Ghoddos.

Annons

Östersunds FK visade upp sig för den allsvenska publiken med en respektlös första halvlek mot Hammarby.

Nykomlingarna brydde sig inte om att över 30 000 fans buade hårt och försökte stressa upp laget.

ÖFK höll i bollen, spelade runt och hade två tredjedelar av bollinnehavet i första halvlek, enligt statistiken.

– När de får någon extra tiondel med bollen är de tillräckligt skickliga för att spela runt oss, konstaterar Hammarbytränaren Nanne Bergstrand.

Alex Dyer och Saman Ghoddos väggade sig fram till ett spektakulärt kvitteringsmål, men ÖFK hade fler bra chanser.

I första halvlek var Ken Sema närmast. Gabriel Somis genomskärande inspel nådde Ken Sema, som inte fick träff på bollen och istället hamnade i stolpen själv.

– Vi har inte haft så många bortamatcher där vi har skapat så många bra chanser, säger Graham Potter.

Efter paus hade Saman Ghoddos den stora chansen. Han vek in från vänster, la över bollen på högerfoten för att skjuta i ribban och ned nästintill på mållinjen.

– Jag var säker på ett till mål där. Jag fick den träff jag ville ha och hade nästan sprungit för att börja fira. Men så tar den i ribban, säger Saman Ghoddos och suckar.

Jamie Hopcutt hade också ett läge där hemmamålvakten Ögmundur Kristinsson fick göra en riktigt vass räddning.

– I första halvlek är jag väldigt nöjd med hur smart vi spelade. Hammarby är ett lag som är väldigt vassa i sina omställningar. Nu tillät vi knappt en enda kontring före paus, säger Graham Potter.

Spelet mattades i andra halvlek och många spelare menade att underlaget spelade in. Ronald Mukiibi fick lämna planen med kramp i bägge ben och Saman Ghoddos blev också sliten.

– Jag hade också krampkänning. Planen var väldigt hård och det slet på oss. Nu ska vi hem och ladda om för AIK, säger Saman Ghoddos.