Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV-inspelning i Långå

I sommar får vi se vackra vyer från Långå i TV4:s Nyhetsmorgon. Programledaren Molly Nutley har besökt Kajsa Vallström för att filma islandshästridning.

Det var ett tips som gjorde att Svenska pärlor hamnade i Långå hos Kajsa Vallström och hennes femton islandshästar. Hon blev mäkta överraskad när TV4 ringde och ville filma hennes turridning.

Turen som Kajsa Vallström bjöd på gick genom byn, på höjder och längs Ljusnans strand. Halvvägs fanns en tillfällig lunchservering uppriggad där långåbon Helge Jonsson bjöd på lokala delikatesser och härjedalskaka. 

– Vi red vår vanliga rutt som brukar ta en och en halv timme, berättar Kajsa Vallström, men den här dagen tog den nio timmar för vi gjorde hela tiden omtagningar och hästarna behövde vila och äta.

Det mesta var planerat i detalj och allt skulle stämma. Det handlade om att uppmuntra till att använda hästen mer för att ta sig ut.

Förutom Kajsa Vallström var Martin Myhr från Långå, Ellinor och Wiktor Olsson från Funäsdalen samt Mi Hellström från Hede med under inspelningen. Per-Ola Persson från Hede var städslad som sexhjulingschaufför för fotograf och kamerautrustning.

– Det känns gruvsamt att se och höra sig själv på tv, säger Kajsa Vallström och hon är osäker på om vågar titta när inslaget visas.

Svenska pärlor är ett samarbete mellan TV4 och Världsnaturfonden som uppmärksammar natur och djurliv i Sverige.

– Vi ville komma norrut och få med ridning, för nästan alla kan rida. I den här miljön kan man uppleva mycket, säger producenten Johanna Thulin.