Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Laurén ny boxningsvärldsmästare

Mikaela Laurén blev aldrig världsmästare i simning.
Det är inget hon lär tänka på nu.
Laurén vann WBC-titelmatchen mot Alexandra Lopes och fick till slut sin riktiga världsmästartitel i boxning.

Matchen i Västerås gick över tio ronder och slutade med domarsiffrorna 96–94, 96–94 och 95–95 i svensk favör.

Laurén har redan redan tre mästarbälten – i UBO, WPBF och WIBA – men tog nu det bälte hon verkligen ville ha.

– Går jag hela vägen har jag nått min högsta dröm. Det är den här titeln som räknas, den tyngsta titeln, den som Muhammad Ali och Mike Tyson och alla stora fajters har haft. Det är det här som jag tränat för från dag ett, att bli världsmästare i boxning, eftersom jag aldrig lyckades bli det i simning, sade den 38-åriga förra landslagssimmaren inför matchen.

Laurén använde sin fysik och kondition att trötta ut den tekniska amerikanskan, och trots att hon åkte på några smällar i slutronderna så lyckades hon ta hem titeln.

– Jag vill tillägna den här fajten åt Frida Wallberg som har varit en enorm förebild för mig både som stor boxare och person, sade Laurén från ringen direkt efter segern, enligt Aftonbladets liverapportering.

Även hemmaboxaren Benjamin Kalinovic fick med sig ett bälte hem. Kalinovic vann matchen mot Frank Haroche för WPBF:s Europamästarbälte i lätt mellanvikt. Fransmannen flippade dock ut lite efter förlusten, snodde speakerns mikrofon, skrek och pekade finger åt publiken.