Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV- profilen Erik Ekstrand till stödgala för Storöns Folkpark

Tevekändisen Erik Ekstrand, som växte upp i Sveg, deltar i den stödgala för Storöns Folkpark som hålls lördagen den 28 maj.
– Det ska bli så jäkla kul. Storön var superviktig för mig, säger han.

Lördagens stödgala på Storön i Sveg arrangeras av den ideella föreningen Storöns Folkpark. Flera lokala band ställer upp gratis och spelar och Erik Ekstrand är engagerad som konferencier.

– Jag tycker det är ett så bra initiativ. En folkpark ska drivas av dem som bor runt själva festplatsen. Det blir mer än ett uteställe om de som går dit också varit med och fixat med parken. Jag skulle själv ha stått där och spikat om jag bott i Sveg, men nu gör jag ju inte det.

Föreningen som driver parken har under våren renoverat och fixat på Storön. Kassören Thomas Pedersen berättar att flera lokala företag ställt upp med material.

– Vi kände att nu var det dags för ett första evenemang för att bygga på lite i kassan. Föreningen startade ju i stort sett på noll. Så nu är det upp till svegarna att visa om de vill ha en folkpark, säger han.

Hur känns det att Erik Ekstrand ställer upp?

– Det är jättekul att han tar sig tid. Jag vet att han har ett väldigt späckat schema med inspelningar. Vi är jätteglada och stolta över att han vill vara med.

Erik Ekstrand var själv aktiv på Storön där han bland annat använde replokalerna för sina egna band och ordnade fester och spelningar.

– Jag höll inte på med sport och Storön var alternativet. Det var superviktigt för mig när jag växte upp i Sveg.

Du är presenterad som konferencier och "stämningshöjare". Vad tänker du bjuda på?

– Jag har ingen aning faktiskt, jag ska sätta mig och klura på det under veckan. Men skulle man berätta alla historier från Storön skulle man ha material för flera timmars stand-up. Frågar du några som kommer från Sveg så har säkert 80 procent vadat runt staketet i nollgradigt vatten. Alla har sina historier från Storön, det är det som gör det så roligt.

För att hinna med stödgalan så har Erik Ekstrand fått lov att flytta på en teveinspelning i Spanien.

– Det ska bli skitkul, jag är så jäkla glad att få komma till Sveg och ser verkligen fram mot det.

Du är ju aktuell i TV3 i programmet "I lagens namn", där du bland annat testat att föra in 1000 liter sprit i Sverige. Tar du med spriten?

– Man får inte dricka medhavd sprit på Storön, det är du så pass stor att du borde veta. Dessutom är det svårt att gömma en kubik sprit på parkeringen. Även om det finns många tuvor att gömma saker under, säger Erik Ekstrand.

Läs mer: Här för Erik Ekstrand in 1000 liter sprit i Sverige