Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV-pucken till Östersund

Östersund blir värd för ett av årets gruppspel i TV-pucken.
– Vi vill gärna ha stora arrangemang så det här ska bli väldigt roligt, menar Kjell-Åke Andersson i Östersunds IK.

Svenska Ishockeyförbundet gör om TV-pucken. För första gången kommer ett antal distrikt att bli seedade.

– Det här är absolut bättre för alla parter. Tidigare har man haft flera av de bästa distrikten i samma grupp, till exempel Norrbotten, Västerbotten och Ångermanland. Det är tre potentiella vinnarlag, men på det sättet har alltid ett av distrikten missat slutspel, säger Mikael Eriksson, tränare för J/H.

Nu slipper de tolv bästa lagen ett gruppspel och kan fokusera direkt på ett slutspel med totalt 16 lag. Jämtland/Härjedalen är förstås ett av de lägst rankade lagen och lär inom överskådlig tid tvingas till gruppspel.

– Med det nya upplägget tror jag i alla fall att chansen ökar även för oss att kunna gå vidare, menar Eriksson och får medhåll av Kjell-Åke Andersson.

– För oss har det tidigare varit i princip omöjligt att nå kvartsfinal, men nu känns det lättare. Dessutom vet jag att 99:orna är en bra åldersgrupp, säger Andersson.

Årets två gruppspel ska hållas i Tranås och i Östersund. Sex lag vardera, där de två bästa går vidare.

Svenska Ishockeyförbundet, som är huvudman för TV-pucken, har valt de två grupperna utifrån geografi och ranking. I Östersund kommer dessa sex lag att spela:

J/H, Medelpad, Hälsingland, Bohuslän/Dal, Västmanland och Närke.

2013 års upplaga vanns av Västerbotten, som i finalen i Oskarshamn, besegrade Västergötland med 3–0. Årets turnering avgörs som vanligt i september och spelarna får vara födda 1999 som senast.