Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Se Sundsvallspolisen i utryckningen som nästa slutar i krock: "Måste vara särskilt försiktig"

Polisbilen har blåljus och sirener. Den kör långsamt fram i korsningen Köpmangatan-Landsvägsallén i Sundsvall. Läsarfilmen visar hur nära olyckan är framme. Filmen tros vara från de senaste dagarna.

TV: Här krockar nästan polisbilen i utryckning med personbilen i korsningen.

– När man kör utryckning och påkallar fri väg då ska den som kör utryckningen vara särskilt försiktig. Man har rätt att köra mot rött ljus och bryta mot hastighetsbestämmelserna men det får inte hända något, säger Stefan Westerlund, biträdande trafikpolischef.

Men trafikanter måste också vara uppmärksamma, menar han.

– Nu är inte alla uppmärksamma i den grad som man skulle önska. Vi måste vara medveten om att bilister inte alltid är med, de kanske har högt ljud på stereon eller sitter i andra tankar, säger Stefan Westerlund.

Den 14 januari uppmärksammade vi hur en förare struntar i olycksskyltningen på E4 i Birsta. Blåljuspersonalens vardag kan innehålla riktiga skräckupplevelser.

–Det finns få saker som gör mig så förbannad som när vi står på vägen med reflexvästar, olyckstält och röda bloss men föraren likt förbannat kör fort förbi platsen, sa trafikpolis Niklas Modig då.