Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tv-spelsliknande atmosfär lockar många

– Klara, färdiga, gå!
Det tjuter i däcken när männen rivstartar gokartbilarna på Multi Challenge i Östersund. Det bildas svarta märken i cementgolvet när racerbilarna kramar kurvorna. Ära och prestige står på spel, detta är ett race som ingen vill förlora.

Flera varv och några minuter senare är loppet avslutat och fyra medelåldersmän kliver av banan. Den stolte vinnaren Nils Aspaas har ett stort leende på läpparna.

– Det var riktigt kul, nu kan man slappna av resten av semestern, säger Nils Aspaas från Skogn i Nord-Trøndelag.

Aktiviteterna på Multi Challenge lockar unga som äldre. Gokartbanan är en av de populäraste.

– Även laserhallen är välbesökt, och vår nya bana på Boda Borg; Bananjakten, säger Dennis Blom, delägare på Multi Challenge.

Thomas Stormohalsen och Emil Valan, båda tolv år, från Brønnøysund har testat Bananjakten ett flertal gånger. De har svingat i ringarna, klättrat längs väggarna och tagit sig igenom två av totalt tre rum. Det sista har de hittills gått bet på.

– Vi måste pröva igen, vi ska klara den, säger Emil Valan.

Banorna på Boda Borg är utformade i olika svårighetsgrader, där bland annat kreativitet och samarbetsförmåga sätts på prov. Både Emil Valan och Thomas Stormohalsen föredrar banor som bygger på fysiska utmaningar och gillar Militärbanan bäst. Den klarade de på första försöket.

I Laserhallen gör ett gäng på nio tjejer sig redo för strid. Här gäller det att med hjälp av laserpistoler skjuta på varandras dräkter för att samla poäng. I hallen är det becksvart, så när som på några spotlights. Det gröna ljuset kastar ett dunkelt sken och ur ett bilvrak stiger rök. Lokalen är utformad på ett sätt som skapar en tv-spelsliknande atmosfär. Tjejerna stryker längs väggar och smyger i gångar. Det tisslas och tasslas, ibland hör man glada tillrop då någon lyckats skjuta till sig några poäng.

Multi Challenge slog upp portarna 2006 och Dennis Blom har varit delägare sedan start.

– Vi började med Boda Borg, gokart och klättervägg och har sedan successivt byggt ut anläggningen med nya aktiviteter. Minigolfen öppnade vi alldeles nyligen, säger Dennis Blom.

Utöver ovan nämnda aktiviteter finns även spelhall med bland annat biljard, klättervägg med åtta klätterleder, slot-car racing, brottning med sumodräkt, driving range, minigocart och boule (under vinterhalvåret).