Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Utbildningsministern Anna Ekström berättar om kommande åtgärder – skolor får rätt att ta beslut om stängning

 
Corona: Skolan
Visa alla artiklar

Under torsdagen har utbildningsministern Anna Eklund diskuterat det aktuella läget och kommande åtgärder med olika aktörer inom skolans värld. Klockan 20.00 håller hon presskonferens och berättar om vad de kommit fram till och vad som sas under mötet. Se presskonferensen i spelaren nedan.

De ministern pratat med under dagen är representanter från Skolverket, Sveriges Kommuner och Regioner, Friskolornas Riksförbund och Idéburna skolors riksförbund.

– I en sådan här situation är det viktigt att skolans huvudmän kan fatta bra beslut så att eleverna får den utbildning de har rätt till. Därför har jag kallat Skolverket och representanter för huvudmännen till ett möte på Utbildningsdepartementet för att säkerställa att de åtgärder som regeringen fattar beslut om också kommer att fungera i praktiken. Regeringen tar den här frågan på stort allvar och vi är beredda att vidta åtgärder i närtid, sa Anna Ekström i ett pressmeddelande inför dagens möten.