Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt aktuella i tv - Filip och Fredrik bevakar presidentvalet

De närmsta dagarna syns underhållningsduon mer än vanligt i tv-rutan. Framför allt i deras dokumentär ”I Trumpland med Filip och Fredrik” men också med deras egen valvaka och i helgen medverkade de i SVT-showen Robins.

Annons

Natten till onsdag svensk tid pågår det valvaka världen över och USA:s nästa president väljs. Samtidigt som TV4 sänder med bland andra Rolf Porseryd som programledare och SVT med Anna Hedenmo, har Filip Hammar och Fredrik Wikingson sin egen valvaka i Kanal 5. Gäster under natten blir bland andra Fredrik Reinfeldt, Alex Schulman och First Aid Kit.

– Det kommer vara smarta och roliga människor som håller ett härligt snack. Jag älskar anledningar till att sitta uppe hela natten, och jag tror den här kvällen kommer bli historisk. Det var mäktigt när Obama vann och det kommer bli jättemäktigt om Hillary vinner, den första kvinnliga presidenten någonsin, säger Fredrik Wikingsson.

– Jag skulle säga det är en perfekt uppladdning för valet. Det finns något övermättat med bevakningen kring valet och det här är något helt annat, säger Fredrik Wikingsson.

När vi når honom står han och väntar på ett försenat tåg som ska ta honom till inspelningen av tv-showen Robins, programmet sändes i lördag. Förmodligen blir det en hel del snack kring amerikanska presidentvalet, valvakan och även dokumentären som sänds dagen innan valet , "I Trumpland med Filip och Fredrik".

– Som många svenskar, inklusive mig och Filip, har vi förstått att det är många i USA som tänker rösta på Donald Trump. Så vi ville ta reda på varför och få en förståelse för det. Därför åkte vi till platsen där han verkar som starkast, Grundy, ett litet samhälle i Virginia.

Hem kom tv-duon också med ett flertal personporträtt. Om människor som bor i ett samhälle med en hel del sjukdomar och där den senaste affären som öppnade var en ”donut shop” för tio år sedan. Parallellt med berättelsen om väljarna skildras Donald Trumps väg fram till att vara en av presidentkandidaterna.

– Jag skulle säga det är en perfekt uppladdning för valet. Det finns något övermättat med bevakningen kring valet och det här är något helt annat, säger Fredrik Wikingsson.

Läs också: Filip Hammar historisk

Läs också: Filip och Jennie Hammar separerar

Filip och Fredrik i tv-rutan

I Trumpland med Filip och Fredrik, måndag 7 november, klockan 21.00 i Kanal 5.

Trump vs Clinton - Filip och Fredriks valvaka, tisdag 8 november klockan 23.00-06.00 i Kanal 5.

Robins (från i lördags den 5 november) SVT Play.

Annons