Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wadling hyllas i "Så mycket bättre"

Freddie Wadling dog bara en vecka före inspelningen av "Så mycket bättre". Nu sänds det emotionella hyllningsprogrammet till honom.
– Det var mycket känslor, säger Danny Saucedo.

Annons

Årets "Så mycket bättre"-artister och TV4 beslutade snabbt att inte ta in någon ersättare för Freddie Wadling. Efter samråd med den legendariske sångarens familj kom man i stället fram till att göra ett hyllningsprogram.

– Det byggde ju på att det var okej för Bella, hans änka, och hans närmaste. De ville det, så då kändes det fint. Det kändes viktigt att få hedra honom, säger Magnus Carlson, som var vän med Freddie Wadling.

Avsnittet spelades in redan under den första dagen på pensionat Grå Gåsen på Gotland. Jill Johnson berättar att det gjorde att artisterna direkt fick samlas kring ett allvar.

– Det blev en speciell start och där tycker jag att vi fann en närhet otroligt snabbt, säger hon.

Freddie Wadling-avsnittet präglas dock inte bara av allvar och sorg.

– Det blev fint. Det blev värdigt och roligt. Freddie var väldigt rolig så det kändes passande att det inte bara blev sorgligt, säger Lisa Ekdahl.

Dagen fortlöper också ungefär på det sätt som Freddie Wadling hade planerat att den skulle göra.

– Om Freddie såg det här, vilket jag tror, så skulle han nog ha varit väldigt glad och nöjd. Han gick ju bort så pass tätt inpå att han hade hunnit välja vad vi skulle käka och vilken aktivitet vi skulle göra. Så han var ju där, vi fick verkligen uppleva honom. Det kändes som att han var runt hörnet hela tiden, säger Danny Saucedo.

Samtidigt berättar flera av artisterna att de verkligen hade sett fram emot att träffa Freddie Wadling och få lära känna honom bättre.

– Det har varit väldigt kul att snacka med honom om musik och varför man håller på med det här, vad som är viktigt. Men det får vi vänta med en stund, säger Tommy Nilsson.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.

Linus Brännström/TTElin Swedenmark/TT

Annons