Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV3 jagar efter världens bästa hamburgare i nytt program

Hur smakar världens godaste hamburgare? Den frågan vill krögaren Johan Jureskog besvara. Tillsammans med programledaren Malin Gramer gör han en matresa genom USA i programmet "Världens bästa burgare".

"Biff av malet kött" – så lyder Svenska Akademiens ordlistedefinition av ordet "hamburgare". Johan Jureskogs ambition är att förädla det konceptet och skapa världens godaste hamburgare. Hans strävan har tagit honom på en köttstinn inspirationstur genom USA där den slutgiltiga anhalten är VM i hamburgare.

– Vi var borta i lite mer än tre veckor och jag provade 67 burgare. Sista veckan blödde jag näsblod. Jag var helt slut och är fortfarande helt död i hjärnan efter resan, säger Johan Jureskog och skrattar.

Resan går genom städer som New York, Houston och Miami. I programmet får tittaren följa med bakom kulisserna och lära sig knep från några av USA:s främsta kockar.

– Minetta Tavern i New York är en av mina absoluta favoritrestauranger. Den här gången fick jag komma in i köket och se hur de gör sina burgare. I programmet kan man se hur jag blir som en liten rosenkindad pojke där, säger Johan Jureskog.

Jureskogs följeslagare på resan är programledaren Malin Gramer, som tidigt i det första avsnittet bekänner sin kärlek till kött.

– Man kan tro att Malin är pimpinett och springer runt i fina klänningar, men hon gillar mat alltså. Det var superkul att åka med henne, säger han.

Med så mycket fokus på kött kan "Världens bästa burgare" komma att avskräcka tittare som föredrar en grönare kost. Johan Jureskog förstår att han kanske inte kommer att locka samma publik som SVT:s "Vegorätt".

– Det är klart att det kanske är provocerande, men det finns fortfarande väldigt många människor där ute som älskar kött och som aldrig kommer att sluta äta det.

"Världens bästa burgare" har premiär i TV3 den 5 april.