Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två års fängelse för våldtäkt

En man döms av Östersunds tingsrätt till två års fängelse för våldtäkt.

Det var under våren som mannen befann sig hemma hos en kvinna som han var nyligen lärt känna via chattar på nätet. Den aktuella kvällen befann han sig hemma hos kvinnan och kollade på film. Då den åtalade hade en bit hem så frågade han om han kunde sova över hemma hos kvinnan, något som han fick.

De lade sig att sova i samma säng, men med varsitt täcke. De båda intygar att ingen fysisk kontakt hade tagits mellan de två tidigare på kvällen. Det hade inte heller förekommit några sexuella anspelningar, enligt polisutredningen.

Sedan går meningarna angående händelseförloppet i sär. Tingsrätten menar i sin bedömning att målsäganden gett en mycket klar och tydlig redogörelse vad hon upplevt under natten. Målsäganden sov när övergreppet genomfördes varför tingsrätten bedömer att målsäganden befann sig i en väldigt utsatt situation. Efter våldtäkten hade hon kontaktat vänner som gjorde polisanmälan. Målsäganden fick sedan följa med in till sjukhuset för prover.

Den åtalade mannen menar att han inte minns något av nattens händelser. Han menar att han handlat i sömnen.

Eftersom målsäganden inte minns vad som hänt finns därför inget egentligt annat tänkbart händelseförlopp än det som målsäganden beskrivit, menar tingsrätten i sin bedömning.

Mannen döms nu till två års fängelse för våldtäkt. Den dömde mannen kommer nu att fortsatt få sitta häktad tills dess att domen vinner laga kraft.