Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två Bertil och en borttappad ring – sagan om ringens återkomst

I mellandagarna hittade städerskorna på Malin Pettersons butik i Bräcke en ring som innehöll namnet Bertil samt årtalet 1956. Till en början trodde Malin att det var en vigselring, men det visade sig vara någonting annat.

– Jag känner en kvinna och hennes man heter Bertil så jag frågade henne först innan jag la ut inlägget på Facebook, men de gifte sig 1953, sade Malin Pettersson när vi ringde upp henne och frågade om ringen efter att hon lagt ut ett inlägg på Facebook och bett folk att dela så att ringen kunde hitta sin rättmätiga ägare.

Inlägget fick snabbt spridning och har delats över 1 000 gånger och nått omkring 60 000 personer:

”Våra städerskor hittade i dag en vigselring på golvet. Någon som är förevigad med Bertil 1956 har tappat den. Hämtas hos oss mot bröllopsdatum. Dela så ägaren får igen sin ring” skriver Malin i inlägget som hon publicerade på Ica Supermarket Bräckes Facebooksida under onsdagen.

När vi så kontaktade Malin under torsdagen och frågade om någon hade hört av sig sade hon inte hade hört ett ljud eller ord om ringen.

– Men det har blivit väldigt stort det hela så jag hoppas verkligen att den kommer till rätta, sade Malin Pettersson då.

Men så. På torsdagskvällen, strax efter klockan 19.00, cirka 28 timmar efter att inlägget om ringen publicerats på Ica Supermarket Bräckes Facebooksida, så ringer kvinnan som har en man som också heter Bertil upp Malin. Hon som Malin kontaktade innan inlägget lades ut på Facebook.

– Då sade hon till mig att hon trodde att hon visste vems ringen är. Vems är det då? frågade jag. Hon sade att han också heter också Bertil, och har samma efternamn som dem. Då fick jag telefonnumret till den andra Bertil och ringde upp, säger Malin Pettersson.

Inget svar. Men vid 19.30 ringde Bertil upp Malin och frågade varför Malin hade sökt honom.

– Jag sade att jag hittat en ring på golvet i vår butik som jag trodde var hans. Ja, alltså det står ju Bertil i den och ett årtal, sade Malin då till Bertil.

Bertil började då tvivla.

– Då sa han att det nog inte är hans ring. Han sade att han var in hos oss i jul och skulle handla och att han tappat sin ring, men det var en skolring som han fick när han tog examen. Då frågade jag vilket år, och han svarade 1956. Saken var klar, det var hans ring. Och det var ingen vigselring, utan en examensringring, säger Malin.

Bertil har ännu inte varit och hämtat ringen hos Malin. Just nu ligger den i säkert förvar i ett kassaskåp.

– Men det var ju kul att det blev en sån stor grej av det hela, och kul att ägaren har fått tillbaka sin ring, säger Malin Pettersson.

Det här var inte första gången någon glömmer något i Malins butik. Kunderna glömmer allt från varorna till plånboken och ibland betydligt värdefullare saker berättar Malin Pettersson i ett sms till Mittmedia:

”En kund har glömt sin handväska i spelavdelningen. Hon hade 50 000 :- i kontanter för att åka iväg och köpa en bil. Hon hade stannat för att dricka en kopp kaffe på vägen”.

Läs också:

Släng inte resterna – här är fyra smarta recept med ingredienser från julbordet

Här är MittMedias storsatsning på OS – gör mästerskapet superlokalt: "Vi vill ta OS till din by"

För dig som är inloggad:

Anders har full koll på Hedebanan – vapentester, flygkrasch och Olof Palme – men en sak förbryllar

Hunden Freddie blev överkörd av tåget och överlevde: "Det är ett mirakel"

Livet efter Idol: Matilda Melins Orkid siktar på tio miljoner streams nästa år

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app