Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två brandlarm under kvällen: Delat kaminrör låg bakom rökfyllt hus

Räddningstjänsten larmades ut till två adresser i Jämtland på torsdagskvällen.

Klockan 21:56 kom ett larm från en villa i Krokom. De boende ska inte ha sett någon spridning av elden i kaminen, men larmade räddningstjänsten när huset fylldes med rök. Räddningstjänsten åkte ut till platsen och undersökte, men branden ska inte ha spridit sig. Däremot hade kaminröret delat på sig, vilket orsakade rökutvecklingen. Cirka 40 minuter efter att larmet ringts in kunde räddningsstyrkan lämna platsen.

En liten stund efter det första larmet, klockan 22:15, kom ett larm om en soteld i en tvåplansvilla i Värviken väster om Gällö, där gnistor och rök slår ut ur skorstenen. Där är räddningstjänsten fortfarande kvar på plats vid 23-tiden på kvällen och inväntar en värmekamera. Det är lugnt på platsen och ingen synlig eld, men styrkan ska undersöka saken ordentligt innan man kan utesluta fara.

Uppdatering 00:00:

Vid halv tolv-tiden på kvällen uppgav räddningstjänsten att de var klara på platsen och de boende ska invänta sotare innan de eldar i pannan igen.