Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två döda i trafikolycka

Två unga kvinnor omkom vid en trafikolycka på Vallaleden, vid 23-tiden på lördagskvällen. Ytterligare tre är skadade, varav en allvarligt.

Annons

Efter vad som är känt så var åtminstone den av de inblandade bilarna ute för att nöjesåka under kvällen.

Olycksplatsen ligger i korsningen mellan Vallaleden och Rödövägen. alltså där man tar av mot Valla från Vallaleden.

Kollisionen skedde vid en västersväng när den ena av bilarna svängde i riktning från Rödövägen in mot Vallsundsvägen. Kraften blev förödande och båda bilarna fick omfattande skador.

De tre överlevande vårdas just nu på Östersunds lasarett. De omkomna kvinnorna var 20 och 23 år gamla. Samtliga inblandade är hemmahörande i länet.

Förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död är inledd. Fordonen har tagits i beslag för teknisk underökning. Vittnesförhör har hållits och fler kommer att hållas under dagen. Ingen misstanke om rattfylleri föreligger.

Under söndagsförmiddagen har grupper av ungdomar börjat samlas vid olycksplatsen och en stödgrupp har kallats samman och den finns att nå i Hornsbergskyrkan.