Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två döms för brott mot fiskelagen

En fisketillsynsman ertappade två män utan fiskekort på bar gärning. Gärningen har nu fått sitt rättsliga efterspel.

Det var sommaren 2013 som männen som är bosatta utanför länet befann sig i en båt på Medstugusjön. Fiskerätten tillhör en enskild samfällighets förening och därför reagerade den fisketillsynsman när han såg männen på sjön. När han senare stötte på männen på land så berättar tillsynsmannen att han fick en förfrågan från männen om att köpa fiskekort - något som han nekade eftersom sådana inte säljs.

Han beslagtog sedan de fiskespön som mannen bar. Men här går utsagorna isär. De två männen med båten menar att deras spön inte var utrustade för att fiska med, utan att de endast övade på att kasta. Något som tillsynsmannen inte håller med om. Han menar att fiskespöna var fullt utrustade och brukbara.

Tingsrätten i Östersund bedömer tillsynsmannens uppgifter som tillförlitliga och dömer därför de två männen för brott mot fiskelagen. Det innebär att männen döms till en låg påföljd i form av 30 dagsböter.