Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två döms för misshandel

Två män, 18 och 21 år, från Östersund har dömts i tingsrätten för att ha misshandlat en annan man.

Mannen befann sig i Kyrkparken tillsammans med en kompis efter en utekväll i maj. Då kom den 21-åriga mannen och en tjej fram till honom och frågade vad de gjorde, varpå 21-åringen slog honom. Då kom 18-åringen fram och slog honom i nacken när han vände sig om. Då föll han till marken och fick ta emot sparkar från de båda männen, enligt anmälan.

Den misshandlade mannen ropade åt sin vän att springa medan han ringde på polis och då sprang de två männen efter honom i stället. Vid Shell fick de fast honom och slog även honom.

De båda männen förnekat brott men medger att de har hållit fast mannens vän vid Shell. Östersunds tingsrätt ansåg dock att läkardokumentation och vittnesuppgifter stärker målsägandes version.

21-åringen döms till villkorlig dom med 50 timmar samhällstjänst. Männen ska dessutom betala skadestånd till målsägande med 7 500 kronor för kränkning, sveda och värk samt läkarkostnader.

18-åringen får villkorlig dom och ska betala 4 000 kronor i dagsböter på grund av sin ringa ålder.