Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två jämtar i ny skidskyttetrupp

Två jämtar finns med i U-landslagets nya träningstrupp. Olle Olsson Bad, Tullus och Niklas Forsberg, Östersund.
– Det är väldigt motiverande, säger Olsson Bad.

Förbundskapten Agnes Wredenberg har tagit ut en trupp på åtta åkare, fyra tjejer, fyra killar. Ålderspannet är stort och därför kan det bli så att åkarna startar i vitt skilda tävlingar.

– Några har siktet inställt på JVM, andra på IBU Cup, medan andra säkerligen vill avancera till A-laget, säger Agnes Wredenberg, som berättar att huvudpunkten för laget är att träna ihop bra under barmarkssäsongen.

Ingela Andersson är en av de åtta. Hon är därmed tillbaka i landslagsdressen efter några resultatmässigt sett magra år.

Andersson – som kommer från Arvidsjaur, men bor i Östersund – tog JVM-brons både 2010 och 2011. Hon har också ett guld från ungdoms-OS 2009.

Olle Olsson Bad från Hallen, men tävlande för Tullus, är väldigt glad att ha fått plats i U-laget.

– Det är kul och överraskande. Det känns bra att få vara med och träna i en sån här grupp.

Olle har två stora ambitioner i vinter. Att för tredje gången i rad kvalificera sig för JVM, men också att få mäta krafterna mot seniorer,.

– Jag hoppas få köra någon IBU Cup, säger han.

 Utvecklingslandslaget är träningsgruppen mellan A-landslaget och juniorlandslaget och just utveckling är vad det handlar om. Förutom Agnes Wredenberg kommer förbundets utvecklingsansvarie för sport, nye norrmannenTobias Torgersen, ha en framträdande roll.

– De som blir uttagna till mästerskap vet vad som gäller. Sverige ska ta medalj på varje mästerskap. Är man med och representerar i en internationell cup ska vi ta så många poäng som möjligt, säger Wredenberg.

Förbundskaptenen berättar också att träningsgruppen kan komma att förändras under säsongen. Allt beror på prestation och hur hungrig och villig varje åkare är att satsa.

Här är truppen:

Herrar: Gabriel Stegmayr, Dala-Järna, Simon Hallström, Lima, Olle Olsson Bad, Östersund, Olle Olsson Bad, Tullus.

Damer: Åsa Lif och Johanna Skottheim, Lima, Ingela Andersson, K4, Emma Nilsson, Bore.