Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två jämtsegrar inom V75

Det fanns goda förhoppningar för länets hästar inför V75-tävlingarna och visst blev det fina framgångar. Daniel Wikbergs Drop In L.B. slog till direkt i V75-prologen medan storskrällen Khabibulin/Per Linderoth höjde utdelningen inom rejält genom seger i V75-epilogen och Storsjöpokalen.

Annons

Drop In L.B. var duktig redan förra gången på Umåker som tvåa och nu var det alltså dags för seger. Bosse Eklöf övertog ledningen efter ett halvvarv från Mackie My/Ulf Ohlsson och sedan höll den sjuårige valacken lätt undan på det nya rekordet 1.13,2a/1640 meter.

– Jag var försiktigt optimistisk, men han hade gått upp en klass så det var lite tveksamt ändå. Fast hästen var klart mycket bättre i dag än tidigare och det var inga problem sedan vi hade kommit till ledningen, sa en nöjd Bosse Eklöf.

sådana här stunder som man håller på med det här. Att någon gång stå i en vinnarcirkel som segrare – det är fantastiskt, sade ägaren Mats Garmager och den nöjde tränaren Daniel Wikberg stämde in.

Om Drop In L.B. var en trolig vinnare så var det annat med Khabibulin. Den senare kom igenom perfekt till andra ytter efter en incident i den första kurvan som höll på att innebära en olycka.

Detta förstörde för flera ekipage, men gynnade Per Sundqvists häst.

Per styrde på från andra ytter i slutkurvan och Khabibulin höll farten bäst i en tät avslutning. Segertiden skrevs till 1.13,0a/1640 meter.

i dag, men hade mycket tur och vann mycket på grund av den incident som var. Vi fick en mycket bättre position och flera av de andra galopperade.

– Jätteroligt och härligt för Per Sundqvist som jag har haft ett bra samarbete i många år, sa Per Linderoth.

... sänkte Lill Snyggen rekordet med två sekunder i den 93:e starten för Sandra Svensson i ponnytravloppet Jämtlands lilla pris och vann mycket enkelt.

... var Fillefaks med Linda Höijer stark i montéloppet och stod emot favoriten Bodbäckslappen/Linda S Hedström över slutrakan.

... spurtade Ovikshästen Big Victor bäst i spåren för Torbjörn Jansson i lopp 11. Det var den första årssegern för amatörtränaren Gunnar Gabrielssons häst.

Mer läsning

Annons